2012. máj. 25.

Epres túrótorta sütés nélkül



Hozzávalók:tészta: 25 dkg édes keksz,15 dkg margarin
                  Krém: ½ kg túró,1/2 kg eper, 2 dl habtejszín,1 cs. tortazselé,20 dkg porcukor,1 tubus natúr sajtkrém.




 
Elkészítés: Elkészítjük a krémet: A tejszínt a porcukorral habosra verjük a robotgéppel,hozzányomjuk a sajtot,apránként a túrót,és az alaposan megmosott  feldarabolt epret. Először hagyjuk,hogy az  eper összetörődjön,de állítsuk le a robotgépet az utolsó adag epernél. Díszítésre hagyjunk pár szem epret!
 Az édes kekszet(lehet győri édes,én olasz omlós kekszet használtam),beletesszük egy erősebb tasakba,és nyújtófával  porrá törjük. Nem kell bele cukor,így is elég édes.  Annyi margarinnal keverjük el,amivel kenhető állagot kapunk. Ezt bele simítjuk egy torta formába.
 A kész  krémmel telepakoljuk  a tortaformát.
 Díszítjük kettévágott eprekkel.
  A tortazselét a tasakon levő utasítás szerint elkészítjük,és a kész  süteményre öntjük. Minimum 2 -3 órára a hűtőbe tesszük tálalásig.

Nekem sok lett a krém,ezért pohárba,kompótos tányérkában tálalom.

Nincsenek megjegyzések: