2012. márc. 17.

Szilvalekváros süti leveles tésztából







Hozzávalók: ½ kg fagyasztott leveles tészta,kevés liszt a nyújtáshoz,25-30 dkg szilvalekvár,10gkg darált dió,1 tojás ,porcukor

Elkészítés: 1.A leveles tésztát kivesszük a csomagolásból egy sütőpapírra,és szobahőmérsékleten kb. fél óra alatt kiolvasztjuk
.2. Belisztezzük a gyúrótáblát,és a kiolvadt tésztát 1cm vajtagságúra nyújtjuk. 3.Ezután legkönnyebben derelye vágóval felszeleteljük négyzet alakúra।


4.Minden négyzetre teszünk egy kanál lekvárt, ecsettel körbekenjük a felvert tojással,és összehajtjuk,enyhén megnyomkodjuk.




. 5.A tetejét szintén megkenjük tojással,és megszórjuk darált dióval. 200 fokos sütőben kb. 30-35 percig sütjük.


6. Porcukorral megszórva tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések: