
Hozzávalók: 2 pohár liszt,1 pohár cukor, 1 kis pohár natúr joghurt, 2 tojás,
3/4 pohár olaj,1 cs sütőpor, 1 ü magozott meggybefőtt, 1 csipet só, fahéj és cukor a meggyszemek bevonásához.
Elkészítés: A tojásokat a cukorral, valamint a csipet sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk a kis pohár natúr joghurtot és az olajat. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a tojásos masszához adagoljuk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral , majd a masszát a tepsibe öntjük. A meggyszemeket alaposan kicsavarjuk, hogy ne engedjenek levet, majd beleforgatjuk a fahéjas cukorba,1 kanál lisztbe, végül pedig a tészta tetejére rakosgatjuk és picit belenyomkodjuk. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
Porcukorral megszórva kínáljuk
-Ezt a sütit a nálam nyaraló egyik unokám segítségével sütöttük. Nagyon finom lett!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése