2012. júl. 23.

Joghurtos-meggyes süti


 
Hozzávalók:  2 pohár  liszt,1 pohár cukor, 1 kis pohár natúr joghurt, 2 tojás,
 3/4 pohár olaj,1 cs sütőpor,  1 ü magozott meggybefőtt, 1 csipet só,  fahéj és cukor a meggyszemek bevonásához.






Elkészítés:  A tojásokat a cukorral, valamint a csipet sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk a kis pohár natúr joghurtot és az olajat. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a tojásos masszához adagoljuk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral , majd a masszát a tepsibe öntjük. A meggyszemeket alaposan kicsavarjuk, hogy ne engedjenek levet, majd beleforgatjuk a fahéjas cukorba,1 kanál lisztbe, végül pedig a tészta tetejére rakosgatjuk és picit belenyomkodjuk. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.


Porcukorral megszórva kínáljuk

 -Ezt a sütit a nálam nyaraló egyik unokám segítségével sütöttük. Nagyon finom lett!

Nincsenek megjegyzések: