2012. okt. 7.

Túrós ,banános rétes réteslapból

Hozzávalók:
1 cs réteslap (8 lapos)
500 g félzsíros túró ,2 egész tojás,4-5 ek cukor, 1 ek vaníliás cukor ,1 citrom lereszelt héja,csipet só
zsemlemorzsa, a tészta megszórásához,2 dl tejföl,1 dl olaj,2 db banán
Elkészítés:
A citromot nagyon erősen,  folyó víz alatt, "mossuk  tisztára"!
A töltelékhez a túrót robotgépbe tesszük, hozzáütjük a tojásokat, hozzáadjuk a cukrokat, a citromhéjat, sót, és jól kikeverjük.
A tejfölt egy kistányérba tesszük, és hozzáöntjük az olajat,és alaposan összekeverjük.
Az első tésztalapot megvizezett, kicsavart konyharuhára tesszük, a tejfölös olajjal megcsepegtetjük, és ecsettel szétkenegetjük.Így folytatjuk 3 lappal, de az utolsóra már ne sok tejfölös olajat tegyünk.
A zsemlemorzsát úgy szórjuk a tészta felénk eső szélére kb. 6 cm-es csíkra, mintha erősen sóznánk valamit, tehát ne nagyon.A morzsára rákanalazzuk a túró felét, egy kevés morzsát megint szórunk rá. A banánt karikára vágva osszuk szét a túrón. A tészta feltekerését a konyharuha segítségével végezzük, de közben behajtuk a tészta szélét (hogy ne folyjon majd ki a töltelék), és szépen feltekerjük.Kipapírozott tepsire rakjuk, és megkenjük a tetejét, oldalát  olajjal.
Elkészítjük ugyanígy a második rétest is, és aranybarnára sütjük. A harmadik rétes csak kétlapos lesz,így kevesebb tölteléket tegyünk bele.

Nincsenek megjegyzések: