
Hozzávalók: Tészta:30dkg liszt,fél csomag sütőpor,20 dkg margarin,10 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor,1 nagy tojás,1 csipet só
Krém:2 db narancs,3 dl tejszín,fél kiló túró,30 dkg natúr sajtkrém,1 tasak habfixáló,15 dkg porcukor
Tetejére máz:1 tasak van.pudingpor,3 evőkanál porcukor, 4 dl narancslé,1 tasak tortazselé
Elkészítés:1.A narancs héját lereszeljük, majd meghámozzuk,és apró kockákra vágjuk.A tepsit sütőpapírral kibéleljük,és a sütőt előmelegítjük.
.A lisztet a hozzávalókkal dagasztókarral összegyúrjuk. Leveszünk annyit a tésztából,amennyi húsvéti figurát szeretnénk készíteni. Vékonyra nyújtjuk,és kiszaggatjuk a figurákat.Beletesszük a tepsibe,és világosra sütjük,kb.8-10 perc,200 fokon.(figyeljük,mert könnyen megég!)
.Amíg hűl a tészta elkészítjük a krémet. A túrót,sajtot,narancshéjjal,és az aprított naranccsal,cukorral összekeverjük a robotgéppel. A tejszínt a habfixálóval felverjük.Óvatosan összekeverjük a krémmel,és a kihűlt süteményre terítjük.
. A megsült tésztát kihűtjük,és ételfestékkel színezzük. Én most tojás formát próbáltam „alkotni”.
A pudingport a narancslével úgy elkészítjük,ahogy a tasakon van írva,csak én belefőzök egy tasak tortazselét. Addig kevergetem,amíg langyosra hűl,és a süteményre símítom. Hűtőben 2-3 órára beteszem,és kockára vágva ,díszítem az elkészített figurákkal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése