2012. júl. 23.

Madártej


Hozzávalók:4 db tojás,1 l tej,2 evőkanál liszt,2 csomag vaniliás cukor,10 dkg porcukor,csipet só


Elkészítés:A tojásokat beletesszük,a fehérjét félkemény habbá verjük,és beletesszük a csipet sót,egy csipet lisztet,és 2 kanál cukrot. Ezután az egészet kemény habbá verjük. Fél liter tejet  egy bögre vízzel forrni teszünk. A kemény habot kanállal a forrásban lévő tejbe szaggatjuk. Ne tegyünk bele sokat,mert megdagad. 1- percig főzzük,majd megfordítva szintén. Szűrőkanállal kiszedjük abba a tálba,amiben tálaljuk a madártejet. A tojás sárgákat a liszttel,tejjel és a maradék cukorral simára keverjük. Ezt a keveréket belecsorgatjuk abba a tejbe,amiben a galuskákat főztük. Beletesszük a vaníliás cukrot,és felforraljuk,ezalatt kellő képpen be is sűrűsödik. Ezt a mártást ráöntjük a habgaluskákra. 

Behűtve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: