Hozzávalók: A tésztához:20 dkg liszt, 10 dkg cukor,2,5 dkg élesztő, 1,5 dl langyos tej, 3 ek étolaj, csipet só,40-50 dkg szilva Az öntethez: 1,5 dl tejföl, 6-8 dkg cukor, 1 tk fahéj
Elkészítés:
A tésztához a langyos tejbe keverünk 2 dkg cukrot, 1 csipet sót,belemorzsoljuk az élesztőt és 10 percet pihentetjük. A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a maradék cukrot.Az élesztős keverékhez adjuk az olajat, összekeverjük és a liszthez öntjük. Jól bedagasztjuk a tésztát, letakarjuk és meleg helyen 30 percet kelesztjük.A megmosott szilvákat kimagozzuk és nagyságától függően, hosszában szeleteljük.3 evőkanál cukrot karamellizálunk,és ½ dl vízzel felengedjük,hogy a cukor elolvadjon. Ekkor beleöntjük a szilvát,rászórjuk a fahéjat,egyszer-kétszer átfordítjuk,hogy ráragadjon a karamell. Egy 24 cm átmérőjű kerek formát kiolajozunk. A kelt tésztával kibéleljük a formát és 10 percet kelesztjük, majd ezután rárakosgatjuk a szilvaszeleteket úgy, hogy a maradék cukor szirup lecsöpögjön előtte,ezt a pici szirupot keverjük a tejfölbe. A szilvára locsoljuk a tejfölös öntetet és 35-40 perc alatt készre sütjük.
-cukrot karamellizáljuk-
- fahéjjal megszórjuk-
-csak átforgatjuk-
-a tésztát a kikent formába tesszük-
-megtöltjük a lecsöpögtetett szilvával-
-bevonjuk a szirupos tejföllel -
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése