2012. júl. 13.

Burgonyás lángos


Hozzávalók:40 dkg liszt, 20 dkg burgonya,só,fél kocka élesztő, 2dl tej, 1 kiskanál cukor,és só,sütéshez  olaj, a megkenéshez tört fokhagyma,1 dl oliva olaj

Elkészítés: A 2 dl tejben a cukorral,sóval,az élesztőt felfuttatjuk. Tegyük egy tálba a lisztet, tegyük hozzá a főtt, áttört burgonyát, és a felfuttatott élesztőt is. Alaposan dolgozzuk össze a tésztát (dagasszuk),lágyabb legyen a tészta,mint általában a kelt  tészták. Duplájára kelesszük meg,majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki ,és egy nagy pohár segítségével szaggassuk ki a tésztát. 10 perc pihentetés után forrósítsuk meg az olajat,és a kezünk segítségével kihúzogatott tésztát süssük meg. Először fedő alatt,megfordítás után fedő nélkül. Rettenetesen gyorsan kész van,ezért gyorsnak kell lenni,és nagyon oda kell figyelni a sütéskor.


Mivel unokám segítségével sütöttem”-ezért menet közben most nem tudtam képeket készíteni -enyhén szólva veszélyes lett volna. Viszont nagyon finom lett,és külön az Ő kívánságára nem lett tejföl és sajt,hanem fokhagymás olajjal kentük meg.

Nincsenek megjegyzések: